Bijeljinski Radnik je u subotu u meču 12. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine s 2:1 poražen u gostima kod Sarajeva.

Finiš utakmice obilježilo je raspravljanje Mladena Žižovića i Husrefa Musemića pored aut linije.

Nakon što se prašina slegla, klub iz Bijeljine je izdao saopćenje u kojem je žestoko prozvao Musemića.

- Nismo se do sada oglašavali ni po jednom pitanju vezano za naš klub, tokom protekle četiri godine. Dobijali smo i gubili utakmice, sve je to sastavni dio fudbalske igre. Težili smo da budemo dobri domaćini i da se svi u Bijeljini osjećaju prijatno prije, za vrijeme i poslije utakmice. Mislimo da smo to sve i dokazali široj sportskoj javnosti u BiH. Jesmo "mali" klub, ali imamo svoje dostojanstvo i svoju čast. Ligu BiH igramo časno i pošteno, protiv svakog protivnika ma ko to bio - navodi se u saopćenju.

Čini se da su u redovima Radnika posebno nezadovoljni i iznenađeni bili zbog ponašanja trenera Sarajeva Husrefa Musemića.

- Međutim nesportska ponašanja od strane jednog čovjeka (Husrefa Musemića) prema našem klubu su već postala nedopustiva. Svaku utakmicu u poslednje vrijeme on pokušava pretvoriti u svoj šou po vulgarnosti, primitivizmu, vrijeđanju naših fudbalera, našeg vođstva ekipe, kluba i prostora sa koga dolazimo (seljaci). Međutim taj isti Husref Musemić je rođen u Bijeljini (Janja), fudbalsku afirmaciju je stekao upravo u Radniku odakle je otišao u Sarajevu pa Crvenu Zvezdu itd - dodaju iz bijeljinskog premijerligaša.

Iz Radnika se pitaju: Zašto se on tako ponaša?

- Kako mu to dozvole u FK Sarajevo, klubu koga mi izuzetno poštujemo i cijenimo, klubu koji ima armiju svojih navijača koje mi uvažavamo i koji su oslonac kluba sa Koševa. Prošlu sezonu Sarajevo je osvojilo treće mjesto zahvaljujući činjenici da smo igrali pošteno do kraja i ostvarili neriješen rezultat protiv Širokog Brijega u Bijeljini. On govori o fair-playu, o odugovlačenju igre, a naša dva igrača su morala biti prinudno zamjenjena na utakmici (jedan zbog razbijenog nosa i nemogućnosti zaustavljanja krvarenja (Sušić), a drugi zbog grubog starta na našeg igrača (Glišić) koji je završio u bolnici sa tri kopče na potkoljenici na sinoćnjoj utakmici u Sarajevu.

Naš direktor kluba je u Tuzli posjetio povrijeđnog navijača Sarajeva koji je nastradao na putu za utakmicu u Bijeljini. Nije li to dokaz da smo mi svjetionik sportskog ponašanja u fudbalu Bosne Hercegovine!?

Ovim putem obavještavamo sportsku javnost da više nećemo tolerisati ispade i nesportska ponašanja prema našem klubu od strane bilo koga pa tako ni od Husrefa Musemića.

Svima je valjda do sada potpuno jasno da je Bijeljina najbolji primjer korektnog i sportskog ponašanja i da ni jedan klub ili pojedinac nije imao ni najmanji problem u Bijeljini,to je najmanje što očekujemo i od drugih - navodi se na kraju saopćenja Upravnog odbora FK Radnika.