open-navfaktor-logo
search
Prvi čovjek kluba
Husić za Faktor objasnio glavni kriterij za izbor novog trenera Tuzla Cityja
Tuzla City je od sinoć bez trenera, nakon što je klupsko rukovodstvo usvojilo ostavku Zlatana Nalića poslije teškog poraza od Zrinjskog.
17.10.2020. u 12:32
get url
text

Neka trenerska imena poznata u bh. javnosti već se spominju kao potencijalni kandidati za upražnjeno mjesto šefa struke tuzlanskog premijerligaša, no prvi čovjek kluba Azmir Husić tvrdi sasvim suprotno.

- Svi nešto nabadaju, prozivaju, nude, ali vjerujte mi da smo mi tek razmatramo ko bi to mogao biti novi trener - kazao je Husić za Faktor.

VEZANI TEKST - Nalić potvrdio za Faktor: Iz moralnih razloga ponudio sam ostavku; Husić: Dogovorili smo raskid saradnje

Ipak, Husić već zna kakav koji će to biti glavni kriterij u izboru novog trenera.

- Mi smo takvo podneblje gdje trener mora biti čvrste ruke, a takav bi i nama trebao jer u takvim uvjetima radima da nema ništa bez čvrste trenerske ruke - naglasio je Husić, što se pomalo uklapa kada je riječ o spekulacijama da je Husref Musemić najbliže tome da naslijedi Nalića.

Prvi čovjek Tuzla Cityja naglasio je da težak poraz od Zrinjskog nije glavni razlog Nalićeve ostavke, te da bi se onda desila u slučaju bilo kakvog poraza.

- Ovaj poraz od 4:0 je manje-više nebitan, jer isto bi se vjerovatno desilo i da smo izgubili 1:0. Mi smo pravili određene analize i mišljenja smo da smo u ovih 11 kola trebali imati između tri i pet bodova više u odnosu na naš trenutno učinak - poručio je čovjek koji je alfa i omega Tuzla Cityja, uz opasku da ima još mnogo da se igra, te da je tek okončana prva trećina prvenstva.

Klub koji se ne tako davno zvao Sloga Simin Han, ima jasne ambicije i ciljeve.

- U našem planu je i dalje borba za Evropu, bilo kroz prvenstvo ili kroz Kup BiH. Mislim da bi trenerska imena koja s spominju, a koja još nismo kontaktirali, trebala biti spremna da ove ciljeve i ispune. Ipak, tek treba da vidimo u kojem pravcu ćemo krenuti – rekao je Husić na kraju razgovora za Faktor.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.