open-navfaktor-logo
search
Obavljena prozivka
Husejinović na pripremama Slobode, Tuzlacima se priključio i bivši igrač Sarajeva
Na probu na Tušanj stigao je i 19-godišnji Rinor Ajdini. Mladi defanzivac igrao je za Hrvatski Dragovoljac
09.01.2020. u 12:40
get url
text

Fudbaleri tuzlanske Slobode počela je s pripremama za nastavak sezone. Na početku priprema pojavio se i bivši fudbaler tuzlanskog kluba Saida Husejinovića, koji je u proteklom periodu nosio dres gradskog rivala Tuzla Cityja.

Osim Husejinovića na pripremama Slobode pojavio se još jedan bivši fudbaler Sarajeva Elvedin Herić, a slovenski Triglav bio je posljednji klub za koji je nastupao.

Na probu na Tušanj stigao je i 19-godišnji Rinor Ajdini. Mladi defanzivac igrao je za Hrvatski Dragovoljac, a ponikao je u redovima Rabotničkog. Među fudbalerima koji su na probi je i Nikola Marinković, koji je u dosadašnjem dijelu karijere uglavnom igrao za švicarske niželigaše.

Na prozivci Slobode koju je danas obavio Gradimir Crnogorac pojavili su se: Mehić, Fejzić, Lakić, Uzelac, Jusić, Salihović, Ivetić, Beganović, Muratović, Devedžić, Marinković, Bekrić, Almir Bekić, Amer Bekić, Husejinović, Mujagić, Livančić, Ajdini, Smajić, Herić, Maksimović, Ristić, Buljić, Salkić, Nišić, Alić i Hukić.

Sloboda je prvi dio sezone završila na desetom mjestu premijerligaške tabele sa 17 bodova, samo jednim više od Čelika koji se nalazi na mjestu koje poslije 33 kola vodi u niži rang.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.