open-navfaktor-logo
search
SPF
Husejinović, Hadžanović i Rastoka naplatili potraživanja od Slobode
Iz Sindikata ističu da su vodili sporove za veliki broj igrača protiv NK Čelik Zenica, koji su uspješno okončani u proteklom periodu
21.11.2019. u 09:59
get url
text

Igrači Said Husejinović, Adis Hadžanović i Marinko Rastoka riješili su svoj status i naplatili potraživanja od strane FK Sloboda Tuzla, saopćio je Sindikat profesionalnih fudbalera BiH, pohvalivši pozitivan primjer savjesnog poslovanja, transparentnosti i spremnosti na dogovor od strane novog rukovodstva FK Sloboda Tuzla, što je rijetka situacija kada su u pitanju odgovorne osobe premijerligaških klubova.

Iz Sindikata ističu da su vodili sporove za veliki broj igrača protiv NK Čelik Zenica, koji su uspješno okončani u proteklom periodu, a nažalost, kašnjenje s realizacijom isplate dugovanja na osnovu presuda protiv Čelika, rezultiralo je neodigravanjem utakmice 15. kola PLBiH između FK Željezničar i NK Čelik Zenica.

- Naša organizacija trenutno vodi još nekoliko postupaka protiv Čelika, zbog višemjesečnog kašnjenja s isplatama dospjelih potraživanja prema igračima - navode iz Sindikata.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.