open-navfaktor-logo
search
Tužna vijest
Husein ef. Kavazović uputio saučešće povodom smrti kuvajtskog ambasadora u BiH
Povodom preseljenja na bolji svijet kuvajtskog ambasadora u našoj zemlji, reisu-l-ulema Islamske zajednice (IZ) u BiH Husein ef. Kavazović uputio je Ambasadi Države Kuvajt pismo saučešća.
08.03.2021. u 13:48
get url
text

- Veoma nas je rastužila vijest o preseljenju na bolji svijet kuvajtskog ambasadora u našoj zemlji nj.e. Abdulaziza Ahmada Hasana al-Sharraha. Molimo vas da izraze naše tuge i sućuti prenesete Vladi i emiru Kuvajta, kao i porodici uvaženog rahmetlije - naveo je reisu-l-ulema.

Dodao je da je rahmetli ambasador dr. Abdulaziz al-Sharrah, sve otkako je stupio na funkciju ambasadora, na najbolji način predstavljao Državu Kuvajt i prilježno radio na jačanju i produbljivanju odnosa između naše dvije zemlje i dva naroda.

- Uz to, lično se zalagao za osiguravanje podrške većem broju projekata Islamske zajednice u BiH, te svojim prijedlozima i sugestijama doprinosio boljoj i efikasnijoj realizaciji tih projekata. Molim Uzvišenog Allaha da preminulog ambasadora uvede u Svoju milost i nagradi ga Džennetom“, navodi se u pismu reisu-l-uleme. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.