open-navfaktor-logo
search
Krug 99
Husagić: Očekujem da će Austrija slijediti Njemačku u eventualnim sankcijama i pritisku na Vladu RS
Ahmed Husagić, predsjednik Pokreta Snaga Domovine i ex-savjetnik kancelara Austrije, kao gost-uvodničar sesije asocijacije nezavisnih intelektualaca Krug 99, izjavio je da treba raditi na orijentaciji Bosne i Hercegovine prema političkim snagama zapadne Evrope koje gaje iste vrijednosti liberalne demokratije.
16.01.2022. u 11:27
get url
text

Ideološki i pragmatično, nema dugog izbora od tih principa koji se mogu dijeliti s političkim pokretima, pa i državama, s istim idejama, naveo je Husagić na pres-konferenciji održanoj uoči sesije.

To važi i za trenutnu situaciju u kojoj Bosnu i Hercegovinu potresa jaka politička kriza.

Po Husagićevom mišljenju,  treba sarađivati s političkim snagama zapadne Evrope koje gaje iste vrijednosti, odnosno žele vidjeti BiH kao članicu modernih društava, kako bi imala jakog saveznika.

- Moramo targetirati interesne grupe koje nas podržavaju - kazao je Husagić čije je mišljenje da će Austrija pratiti Njemačku u eventualnim sankcijama i pristisku na Vladu Republike Srpske.

Bosna i Hercegovina mora konačno biti dio zajednice modernog demokratskog svijeta, poruka je gosta-uvodničara Kruga 99, ujedno tema njegovog obraćanja na današnjoj sesiji.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.