Kazao je kako nabavlja vozilo u vrijednosti od 94.000 KM, a da ministri imaju pravo na vozilo u vrijednosti od 130.000 KM.

- Vozilo je je prijašnji ministar vozio je uhapšeno – predmet istrage i nalazi se u Tužilaštvu. Naručio sam vozilo, koje će biti ne znam, ali uštedio sam određena sredstva za službe. Auta su stara po 10-15 godina - rekao je Hurtić.

Govoreći o napadima na povratnike, kazao je kako je to simptomatična stvar jer su se prijetenje/napadi dešavali u Janji, Bratuncu, Višegradu…

VEZANI TEKST - Maloljetni Ajdin Jusić: Inspektor MUP-a RS-a me tukao šakama i nogama, lomili su mi prste...

- Napadi se ne dešavaju u Doboju, Tesliću, Prijedoru, Srebrenici već gdje je mali broj povratnika. Ne ulazim etnički ko je to uradio. Imate i u Lukavcu gdje su povratnici srpske nacionalnosti, tražimo ženu 25 dana, nje nema. Pozivam MUP TK da organizuje press i pokažemo ozbiljnost. Svaki put sam razgovarao s ministrom unutrašnjih poslova RS-a i jučer sam ga zvao kada sam saznao za slučaj dječaka 2009. godište. Pozvao sam ga da skupa odemo i pokažemo da sistem stoji uz povratnike i svakog čovjeka. Spreman sam otići na sva mjesta - rekao je Hurtić.

Kazao je kako je saznao da nije bilo zapisnika o slučaju navodnog premlaćivanja 14-godišnjeg dječaka u PS Osmaci.

- Ali valjda imaju kamere u tim policijskim stanicama da se pokaže šta je bilo i da ne bude baš u tom momentu kamere nisu radile - rekao je Hurtić, prenosi N1.