open-navfaktor-logo
search
Ministar u Vladi RS-a
Hurtić: Još nisam kandidat za Vijeće ministara; SNSD: Kandidat je, dogovorili smo sa "Osmorkom"
Iako su se u pojedinim medijima pojavila informacija da će Sevlid Hurtić (BH Zeleni) biti državni ministar za ljudska prava i izbjeglice, on je to demantirao u izjavi za  Faktor. 
11.01.2023. u 12:44
get url
text

VEZANI TEKST - Hurtić: Arnaut je pustio netačnu priču o mom ulasku u Vijeće ministara, krivo mu je što nije ministar vanjskih poslova

Podsjećamo, Hurtić je jutros za Faktor kazao kako, barem zasad, nema ništa od njegovog ulaska u novi saziv Vijeća ministara. Isto nam je potvrdio nešto poslije 12 sati.

- Vidio sam i ja te informacije, ali mogu vam potvrditi da još nisam kandidat. Ja sam ministar trgovine i turizma u Vladi Republike Srpske. Ozbiljan sam čovjek koji ne mijenja mišljenje tek tako.

Ponavljam, da bi se pokrenula ta priča neophodno je da se razgovara sa Pokretom za državu čiji su član BH Zeleni. Znači, potrebno da predstavnici "Osmorke" dođu u Banju Luku na razgovore. Da li će to biti danas, sutra ili ne znam kad, to u ovom trenutku ne znam  - kazao nam je Hurtić. 

Istovremeno, Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) je u dogovoru sa predstavnicima "Osmorke" danas uputio novi prijedlog kandidata za ministra za ljudska prava i izbjeglice, a radi se upravo o Hurtiću.

- Upućivanjem ovog prijedloga su stvoreni svi uvjeti za formiranje Vijeća ministara BiH – saopćeno je iz SNSD-a.

U Narodnoj skupštini RS-a danas će biti organizovan sastanak zastupnika Pokreta za državu sa predstavnicima političkih partija iz Federacije BiH, tzv. "Osmorke".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.