open-navfaktor-logo
search
Ministarska križaljka
Hurtić: Arnaut je pustio netačnu priču o mom ulasku u Vijeće ministara, krivo mu je što nije ministar vanjskih poslova
Sevlid Hurtić (BH Zeleni), nedavno imenovani ministar trgovine i turizma Vlade bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska, posljednjih dana u medijima se spominje kao kandidat za funkciju u Vijeću ministara Bosne i Hercegovine.
11.01.2023. u 10:22
get url
text

VEZANI TEKST - Forto i zvanično kandidat za ministra prometa i komunikacija BiH

Prema tim spekulacijama, Hurtić bi kao prijedlog iz reda bošnjačkog naroda trebao biti na čelu Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice. Međutim, Hurtić u razgovoru za Faktor demantira te navode. 

- To nije tačno, evo ja se danima moram "braniti" od toga. Sve je krenulo od medijskog istupa Damira Arnauta iz Naše stranke koji je pustio dezinformaciju da ja preuzimam spomenuto državno ministarstvo. Taj njegov istup proistekao je iz nerealizovane želje da postane ministar vanjskih poslova. Znate onu, babo, i ja bih bio ministar - kazao nam je Hurtić i dodao:

- Također, rekao je tom prilikom da sam ja bio predmet razgovora na prošlosedmičnom sastanku "Osmorke" i Saveza nezavisnih socijaldemokrata. Provjerio sam, ni to nije istina.

Ipak, Hurtić ne isključuje razgovore na tu temu ulaska u Vijeće ministara.

VEZANI TEKST - Mahmutović: Dodik će upravljati Vijećem ministara, "Osmorka" će statirati, cilj je blokirati državu

- Situacija je jasna. Odluku o eventualnom učešću Pokreta za državu u vlasti na nivou Vijeća ministara BiH kao i prijedlogu kandidata može donijeti isključivo Pokret za državu. Sa predstavnicima Pokreta za državu niko nije razgovarao na tu temu.

Pokret za državu jedino može odlučiti da li će neko od nas, ne mora to biti Sevlid Hurtić, može to biti i Mirsad Duratović, ili neko treći, biti kandidat za Vijeće ministara. Ako neko razmišlja o tome, neka dođe u Banju Luku, sjest ćemo i razgovarati. Neka nam predoče prijedloge, program, a konačnu riječ donijet će, ponavljam, Pokret za državu - jasan je Hurtić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.