open-navfaktor-logo
search
La Liga fest
Humanitarni show-program: U borbi protiv koronavirusa skupili više od 600.000 eura
Humanitarni festival, koji je za cilj imao prikupljanja sredstva i kupovinu proizvoda koji su potrebni u borbi protiv pandemije koronavirusa održan je večeras u Španiji. 
28.03.2020. u 22:04
get url
text

Radilo se o koncertu koji je okupio više od 20 umjetnika-pjevača širom svijeta, te fudbalera iz svih klubova La Lige.

U četverosatnom programu koji je emitovan i na YouTube kanalu La Lige, skupljeno je 625.108 eura.

Uz to, banka Santander, donirala je milion zaštitni maski. Kako su najavili organizatori novac će se moći donirati sutra do 14 sati, a sve će biti donirano bolnicama u Španiji. 

Na La Liga festu učestvovali su sljedeći fudbaleri: Iker Muniain (Athletic Bilbao), Koke i Saul (Atletico de Madrid), Oier Sanjurjo (Osasuna), Unai Bustinza (Leganes), Manu Garcia (Alaves), Gerard Pique e Ivan Rakitić (Barcelona), Jorge Molina i Jaime Mata (Getafe), Victor Diaz (Granada), Jose Luis Morales (Levante), Hugo Mallo (Celta), Javi Lopez i Wu Lei (Espanyol), Xisco Campos (Mallorca), Joaquin (Betis), Sergio Ramos i Lucas Vazquez (Real Madrid), Asier Illarramendi (Real Sociedad), Javi Moyano (Valladolid), Sergi Enrich (Eibar), Jesus Navas (Sevilla), Dani Parejo i Rodrigo Moreno (Valencia), te Santi Cazorla (Villarreal).

S druge strane u muzičkom programu, između ostalih, nastupili su Ajenadro Sanz, Pablo Alboran, Bisbal, Rosario, Vanesa Martin...

Također, javio se i Rafael Nadal, teniski reprezentativac Španije i ambasador Santander banke, uputio je poruku ohrabrenja u ovoj kriznoj situaciji koju doživljavaju Španija i ostatak planete.

- Za mene je ovo pravo zadovoljstvo. Uzbuđen sam što ćemo gledati koncert. Nadam se da ćemo prikupiti mnogo novca - poručio je Nadal na početku emisije. 

Festival su vodili Eva Gonzalez i Tony Aguilar, koji je naglasili da se emisija mogla pratiti u više od 180 zemalja svijeta.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.