open-navfaktor-logo
search
Sarajevo
Humanitarni bazar u Drugoj gimnaziji: Prikupljeni novac ići će za obnovu škole u Albaniji
Događaj koji je planiran u subotu, 21. decembra, sastaojat će se iz dva dijela
16.12.2019. u 12:07
get url
text

Učenici sarajevske Druge gimnazije pripremaju veliki događaj otvorenog tipa u svrhu prikupljanja sredstava za pomoć školi "Shkolla 9-vjeçare Sami Frasheri" u Albaniji, koja je srušena u nedavnom zemljotresu.

Događaj koji je planiran u subotu, 21. decembra, sastaojat će se iz dva dijela.

U periodu od 10 do 14 sati u prostorijama škole održat će se humanitarni bazar, a od 18 do 21 u fiskulturnoj sali Jan Doršner održat će se koncert i igranka, nastavljajući tradiciju sličnih manifestacija u Drugoj gimnaziji na kojima se stvarala historija sarajevske pop-rock škole.

Na bazaru, posjetioci će imati priliku kupiti hranu i rukotvorine koje su izradili učenici ove škole. Sav prihod koji se prikupi usmjerit će se u svrhu pomoći albanskoj školi  u nadoknadi štete. 

Drugi dio humanitarnog dogadjaja bit će i igranka, sa živim nastupima sjajnih mladih autora i izvođača- Kontrapunkt bend, nagradjivana mlada soul pjevačica Amina Bilalbegović, mladi lokalni reper Din Hodžić - Shizi, reper Nyca (ovogodišnji pobjednik državne RedBull Raplike), kao i FMJAM-ov DJ Merakoon (Feđa Šolak), najavljeno je iz Vijeća učenika Druge gimnazije Sarajevo.

Događaj je otvorenog karaktera i pozivaju se svi srednjoškolci da se pridruže ovoj humanitarnoj inicijativi.

Cijela ulaznice je 5 KM.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.