open-navfaktor-logo
search
Posljedice pandemije
Humanitarna organizacija Pomozi.ba od Općine Novo Sarajevo dobila 10 hiljada KM
Načelnik Općine Novo Sarajevo, Nedžad Koldžo potpisao je Sporazum sa humanitarnom organizacijom Pomozi.ba o donaciji 10 hiljada maraka.
04.08.2020. u 16:07
get url
text

Sporazum je u ime humanitarne organizacije Pomozi.ba potpisao Elvir Karalić, koji se zahvalilo na podršci koju Općina Novo Sarajevo i općinski načelnik pružaju ovom humanitarnom udruženju.

Ova sredstva su predviđena po osnovu budžetskog Programa za ublažavanje zdravstvenih, socijalnih i ekonomskih posljedica proglašenog stanja prirodne nesreće. Sporazumom je predviđeno da se iznos oko 10.000 maraka iskoristi za nabavku namirnica potrebnih za pripremanje obroka, goriva te nabavku higijenskih paketa, navodi se u saopćenju Općine Novo Sarajevo.

- Općina Novo Sarajevo, realizacijom mjera iz navedenog Programa pomaže onima kojima je to najpotrebnije kako bi što lakše prevazišli posljedice pandemije - kazao je načelnik Nedžad Koldžo.

Podsjetio je da je u prethodnom mjesecu dodijeljena jednokratna pomoć za 105 demobilisanih nezaposlenih boraca, zatim novčana pomoć za 72 osobe kojima je u vrijeme trajanja stanja nesreće sporazumno prestao radni odnos, finansijski je podržan rad javnih ustanova iz oblasti kulture i sporta, a održan je i Info dan za aplikante koji su ispunili uslove javnog poziva Sufinansiranje samozapošljavanja s ciljem ublažavanja ekonomskih posljedica proglašenih pandemijom.

Udruženje Pomozi.ba registirano je na području Općine Novo Sarajevo i zahvaljujući svom radu dobitnik je općinske Zlatne plakete.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.