open-navfaktor-logo
search
Brisel
Hulusi Akar: Turska neće dozvoliti teroristički koridor na njenim granicama
Svi teroristi će morati platiti cijenu krvoprolića koje su izazvali, poručio je turski ministar odbrane Akar u Briselu  
04.10.2018. u 16:17
get url
text

Ministar odbrane Republike Turske Hulusi Akar poručio je da Turska nikada neće dozvoliti formiranje terorističkog koridora na njenim granicama, javlja Anadolu Agency (AA).

Akar boravi u službenoj posjeti Briselu radi učešća na zasjedanju ministara odbrane članica NATO-a, a u obraćanju novinarima kazao je da je tokom sastanaka saveznicima naglasio da Turska ustrajava u stavu da se mora okončati prisustvo terorista PYD/YPG/PKK-a u sirijskom gradu Munbiju.

On je također najoštrije osudio jutrošnji teroristički napad u kojem su teroristi PKK-a u Batmanu ubili sedmoricu i ranili trojicu turskih vojnika.

-Borbu protiv terorizma ćemo voditi sve dok neutraliziramo i posljednjeg teroristu. Svi teroristi će morati platiti cijenu krvoprolića koje su izazvali - poručio je Akar.

On je također poručio da su turske snage sigurnosti odlučne u borni protiv terorizma unutar i van granica te zemlje.

PKK-a je separatistička organizacija koja se nalazi na listi terorističkih grupa u Turskoj, Evropskoj uniji i Sjedinjenim Američkim Državama (SAD). Tokom trodecenijske terorističke kampanje protiv Turske, teroristi PKK-a ubili su najmanje 40.000 ljudi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.