- Privodimo i pozivamo na informativne razgovore i do sada smo obradili više od dvadeset osoba. Provodimo kriminalističku istragu i utvrđujemo identitet svih osoba koje su učestvovale u ovim neredima. Nakon toga ide podnošenje krivičnih prijava, kad utvrdimo ko je kriv za izazivanje ove masovne tuče, to ide prema nadležnom tužilaštvu - kazao je glasnogovornik MUP-a HNK Ljudevit Marić navodeći kako policija konstantno radi na ovom slučaju.

Napomenuo je kako su ovakvi neredi nepredvidljivi, ali da je policija uvijek spremna.

- Mi smo uvijek za te incidente spremni. I u ovom slučaju smo isto brzo djelovali da nije ne daj Bože pala mrtva glava, na vrijeme smo došli, uspostavili javni red i mir i stavili ga pod nadzor - ustvrdio je Marić.

Dodao je kako su tokom nereda dva policajca zadobila povrede donjih ekstremiteta neutvrđenog stepena koje su nanesene kamenicama. Njima je ukazana pomoć, ali nisu zadržani u bolnici. Jedan mladić E. P. (2002) zadobio je teške tjelesne povrede opasne po život i hospitalizovan je u SKB-u Mostar.

Iz te bolnice kazali su Feni kako je njegovo stanje jutros bez značajnijih promjena te da je i dalje životno ugrožen. Hospitalizovan je na Odsjeku za neurohiruršku anesteziju s jedinicom intenzivnog liječenja, naveli su.

Podsjećamo, u subotu popodne kod bivšeg mostarskog hotela "Ero" došlo je do fizičkog sukoba navijačkih grupa "Red Army" i "Ultras".