open-navfaktor-logo
search
SAD
Htjela se osvetiti bivšem, ali je zapalila pogrešnu kuću
Žena iz okruga Rowan u američkoj državi Sjeverna Karolina optužena je nakon što je, želeći da se osveti bivšem momku, zapalila pogrešnu kuću.
27.07.2022. u 22:39
get url
text

Prema WBTV-u, žena, identificirana kao Christie Louise Jones, bila je "odbačena ljubavnica".

U svom izvještaju, ured šerifa okruga Rowan naveo je da se bizaran, ali potencijalno fatalan incident dogodio u petak rano ujutro (22. jula) kada se vlasnik kuće probudio nakon što ga je susjed upozorio da mu žena pokušava zapaliti kuću.

Zaprepašteni vlasnik kuće potrčao je po baštensko crijevo i otkrio zapaljene komade drveta oko rezervoara propana na njegovom prednjem trijemu. Na njegovu nesreću, Jones je računala da će pokušati ugasiti vatru crijevom i navodno je koristila Flex Seal da ga blokira.

Vlasnik se potom suočio s njom s puškom u ruci nakon što ju je pronašao kako drži povodac za jednog od njegovih pasa. Zbunjenog je čovjeka udarila automobilom kada je projurila pored njega.

Greška je vjerovatno napravljena jer je njen bivši momak imao imanje u susjedstvu, tvrdi svjedok, prenosi Unilad.

Organi reda su rekli da nema dokaza da su se vlasnik kuće i Jones poznavali. Otišli su u njenu kuću i razgovarali s njom prije nego što su je optužili za krivično djelo podmetanje požara prvog stepena, napad smrtonosnim oružjem i krađa životinje.

Kaucija je 101.500 dolara. Šteta na kući i bazenu se procjenjuje na 20.000 dolara.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.