open-navfaktor-logo
search
Reakcija
HSP BiH se ozbiljno priprema za predstojeće izbore
Povodom odluke Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine kojom se određenim strankama uskraćuje pravo kandidiranja na narednim izborima, a među kojima se spominje i Hrvatska stranka prava BiH (HSP), iz te su se stranke oglasili saopćenjem za javnost.  
19.11.2021. u 11:54
get url
text

VEZANI TEKST - Uskraćeno pravo kandidiranja na narednim izborima za 15 političkih stranaka

- Želimo informirati javnost kako ne bi došlo do nesporazuma da je Hrvatska stranka prava BiH čiji je predsjednik Nikola Raguž, uredno predala sve finansijske izvještaje te će se uredno i prijaviti na naredne izbore. Pravo kandidiranja uskraćuje se političkoj stranci koja je na prošlim parlamentarnim izborima nastupila pod imenom HSP BiH-HNS čiji je predsjednik Stanko Primorac Ćane, koju smo mi i osporavali zbog sličnosti imena, kojim se nanosi politička šteta Hrvatskoj stranci prava BiH - saopćili su iz HSP-a BiH.

Hrvatska stranka prava BiH se, dodaju, ozbiljno priprema za predstojeće izbore, te će u narednim danima predstavljati nova imena i pojačanja kojima je prioritet opći interes.

- HSP BiH je iznimno potreban hrvatskom narodu, baš sada u ovim vremenima kada su ugroženi nacionalni interesi i opstojnost hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini - zaključili su.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.