open-navfaktor-logo
search
Kvalifikacije za EP
Hrvatskoj prijeti veliki pad: Viceprvak svijeta gubi status nositelja?
Hrvatskoj prijeti pad u drugu jakosnu grupu
18.11.2018. u 18:38
get url
text

Hrvatska je nakon poraza od Engleske (1:2) na desetom mjestu od svih reprezentacija u elitnoj grupi Lige nacija. Mora ostati na tom mjestu kako bi bila nositelj u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Hrvatskoj prijeti pad u drugu jakosnu grupu. Više ne ovisi samo o sebi i mora navijati za Holandiju i Portugal, prenosi Index.

Modrić i društvo bit će nositelji u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo ako Njemačka ne pobijedi Holandiju pred svojim navijačima ili Poljska ne pobijedi Portugal u gostima. Ako pobjede ostvare i Njemačka i Poljska, Hrvatska s Islandom seli u drugu jakosnu grupu  jer ima lošiju gol-razliku od Poljske i Njemačke. 

Da stvar bude gora po Hrvatsku, Portugal je već osvojio grupu i osigurao prolazak na završni turnir pa će protiv Poljske igrati bez rezultatskog imperativa. 

Tako Hrvatskoj umjesto grupe s reprezentacijama poput Walesa, Sjeverne Irske, Litvanije, Luksemburga i San Marina prijeti grupa sa Špancima, Srbima, Slovencima... 

Njemačka i Holandija  igraju sutra, a Portugal i Poljska u utorak. Žrijeb kvalifikacija održat će se 2. decembra, a kvalifikacije počinju 21. marta. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.