open-navfaktor-logo
search
Upozorili CIKBiH
Hrvatsko zajedništvo: Odakle HDZ-u pravo da prosuđuje novinarske tekstove
Koalicija Hrvatsko zajedništvo upozorila je Centralnu izbornu komisiju i Koaliciju "Pod lupom" da HDZBiH uspostavom portala "Smeće vijesti" krši izborna pravila i zloupotrebljava medije u predizborne svrhe
24.09.2018. u 10:39
get url
text

- Stožerna stranka u Hrvata u BiH uistinu želi biti stožina oko koje se vrti sve i koja u svemu mora biti upravu. Svi drugi koji misle drukčije protivnici su hrvatskog naroda, po njihovoj logici, urotnici protiv njegove "svijetle" budućnosti pod HDZ-om BiH i neprijatelji koji ni hrvatskom, a ni drugim dvama narodima, kao i ostalima u BiH, ne misle ništa dobro. To možete iščitati kada otvorite njihov portal "Smeće vijesti" koji je doslovce smeće za sebe – saopćilo je Hrvatsko zajedništvo.

Dodaju da "mudre glave" iz HDZ-a žele naturiti svoje mišljenje cijeloj bh. javnosti, pa su odlučile kako one imaju pravo prosuđivati i novinarske tekstove te ih svrstavati u poželjne, odnosno nepoželjne vijesti.

- Nismo znali da su osnovali regulacijsko vijeće za medije i samo se pitamo kojeg se kodeksa pridržavaju. Ne zaboravimo kako BiH nikada nije dobila pravi zakon o medijima koji je mogao i morao regulirati i ovu oblast, a također ne zaboravimo da i ta stranka participira u aktuelnoj vlasti, a nešto se, valjda, pitaju i zastupnici te stranke u parlamentima – navodi se u saopćenju koalicije Hrvatsko zajedništvo, iz koje se pitaju i ko to iz Izbornog štaba HDZ-a BiH i s kojim pravom može sugerirati čitateljima da "tačno i objektivno stiču sliku političkih i društvenih događanja u Bosni i Hercegovini i šire".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.