open-navfaktor-logo
search
Nezadovoljstvo
Hrvatski sabor: Posljednjeg dana rada zastupnici dočekani zvižducima
Posljednjeg dana zasjedanja ovog saziva Hrvatskog sabora, građani i opozicijski gradski zastupnici, nakon cijele noći provedene na Trgu sv. Marka dočekuju zastupnike vladajuće koalicije zvižducima i transparentom "Zagreb vam ovo zaboravit neće!" kako bi upozorili da je zakon o obnovi Zagreba trebao biti donesen prije raspuštanja ovog saziva.
18.05.2020. u 10:08
get url
text

Predstavnici stranaka Možemo!, Zagreb je naš!, Nove ljevice, ORaH-a, Radničke fronte i Za grad s velikim transparentom na kojem je ispisana poruka "Zagreb vam ovo zaboravit neće!", s fotografijama porušenih zgrada u Zagrebu i okolici te povicima negodovanja dočekuju saborske zastupnike koji će danas, kako je najavio premijer Andrej Plenković, većinom ruku glasati za odluku o raspuštanju ovog saziva, a što je formalno na dnevni red stavio predsjednik Sabora.

Opozicione stranke zastupljene u Skupštini Grada Zagreba smatraju kako su vladajući imali dovoljno vremena da donesu zakon o obnovi Zagreba, usaglase ga sa strukom i otvore javnu raspravu te da je mogao danas biti izglasan.

Uz povike "HDZ lopovi", "Hoćemo zakon” i "Bandić i HDZ dosta je trgovine” te transparente na kojima je ispisano "Nisam iz centra sli sam iz epicentra", "Vi izmišljate toplu vodu, mi je nemamo" dočekuju zastupnike koji ulaze u zgradu Sabora, nakon što je dio njih na Trgu sv. Marka proveo cijelu noć.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.