Nedjelja, 26.06.2022.

Hrvatski premijer Andrej Plenković stigao u službenu posjetu Bosni i Hercegovini

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković stigao je danas u službenu posjetu Bosni i Hercegovini.

Plenković je svečano dočekan ispred zgrade institucija Bosne i Hercegovine.

On će se u Sarajevu sastati sa predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Zoranom Tegeltijom.

U delegaciji Vijeća ministara BiH, pored predsjedavajućeg Tegeltije, bit će zamjenik predsjedavajućeg i ministar finansija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda, ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac i ministar komunikacija i prometa BiH Vojin Mitrović.

Po okončanju sastanka planirana je konferencija za medije predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Zorana Tegeltije i predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića.

Članovi kolegija Zastupničkog doma i Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH također će se danas sresti s premijerom Hrvatske Andrejom Plenkovićem.

Plenković će se sresti i s reisu-l-ulemom Islamske zajednice u BiH Huseinom ef. Kavazovićem i s vrhbosanskim nadbiskupom, kardinalom Vinkom Puljićem.

Prije polaska za Mostar, premijer Hrvatske posjetit će Hrvatsko kulturno društvo Napredak, gdje će se sresti s njegovim predsjednikom Nikolom Čičom i članovima.

U Mostaru u je planiran susret s predstavnicima Hrvatskog narodnog sabora gdje će razgovarati o položaju Hrvata u BiH, o pitanju reforme Izbornog zakona BiH te o drugim pitanjima važnima za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini.

 

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh