open-navfaktor-logo
search
Ima i opravdanje
Hrvatski načelnik otišao u Austriju u bordel i tamo potrošio 1.560 eura sa službene kartice Općine
Portal Telegram u posjedu je računa koji nepobitno dokazuju kako je načelnik hrvatske općine Murter-Kornati, Toni Turčinov, službenom karticom plaćao usluge u austrijskom bordelu. 
13.07.2022. u 14:55
get url
text

Sredinom aprila 2019., između 1:37 i 3:38 ujutro, u klagenfurtskom klubu La Cocotte triput je upotrijebio općinsku karticu. Dvaput je ispeglao iznose od 600 eura i jednom 360 eura, potrošivši tako u jednu noć ukupno 1.560 eura proračunskog novca.

Nezavisni načelnik Turčinov Općinu vodi od 2016., kada je izbore dobio kao kandidat koalicije HSS-HNS. Kako navodi ovaj portal načelnika su prvi put kontaktirali u ponedjeljak 4. jula. On je tom prilikom uputio izvinjenje jer ne može odmah dostaviti odgovor. Nije se mogao napamet sjetiti o čemu se radi pa je napisao da "prvo mora stupiti u kontakt sa svojim zaposlenicima". A trenutno je, kazao je dalje, na strogom mirovanju zbog nedavne operacije Ahilove tetive.

- Stoga Vas molim za razumijevanje i kolegijalnost - napisao je načelnik portalu.

Nekoliko dana kasnije stigao je prvi službeni odgovor. Načelnik Turčinov priznao je kako je bio "na večernjem druženju" u bordelu s "potencijalnim gostima i domaćinima". No zatim je ponudio egzotično opravdanje: utvrdio je kako je slučajno pomiješao kartice.

Račun u bordelu, kaže, htio je platiti privatnom karticom, ali je pogreškom iz novčanika izvadio službenu.

- Moja privatna i službena kartica iste su banke i u tim večernjim satima došlo je do omaške zbog koje se izvinjavam svojim mještanima - obrazložio je Turčinov.

Iako je, s obzirom na grešku, načelnik onda bio dužan sporan iznos uplatiti u državni proračun on to nije učinio, piše Telegram.hr.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.