open-navfaktor-logo
search
Boravi u BiH
Hrvatski ministar: Zahtjev za izručenjem Mamića potpisat ću u najkraćem mogućem roku
Ministar pojasnio je da nakon što potpiše zahtjev, a što će učinti "ovih dana" čim utvrdi je li u sudskom spisu sva potrebna dokumentacija
11.06.2019. u 16:20
get url
text

Hrvatski minisitar pravosuđa Dražen Bošnjaković u utorak je kazao da će u najkraćem mogućem roku potpisati zahtjev za izručenjem bivšeg čelnika Dinama Zdravka Mamića, no nije želio nagađati kada bi Mamić mogao biti u Hrvatskoj.

Bošnjaković je kazao da očekuje spis s osječkog Županijskog suda koji bi trebao sadržavati svu dokumentaciju potrebnu za izručenje.

- Mi trebamo prekontrolirati je li spis cjelovit, potpun. Nakon što ocijenimo da jest tek tada možemo podnijeti zahtjev za izručenje - kazao je Bošnjaković na okruglom stolu "Nasilje u obitelji - svakodnevni izazovi u praksi" u Policijskoj akademiji.

Pojasnio je da nakon što potpiše zahtjev, a što će učinti "ovih dana" čim utvrdi je li u sudskom spisu sva potrebna dokumentacija, zahtjev za izručenje poslati Ministarstvu pravde BiH, koje ga prosljeđuje nadležnim sudovima.

- Nakon toga sudovi u BiH odlučuju jesu li formalni uvjeti za izručenje ispunjeni i nakon toga ministar pravde BiH donosi odluku o izručenju ili neizručenju - kazao je Bošnjaković, prenosi Hina.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.