open-navfaktor-logo
search
Transfer nagađanja
Hrvatski mediji o golmanu Sarajeva: Dinamu ne treba Vladan Kovačević
Vladan Kovačević, golman FK Sarajevo i doskorašnji mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine, po svemu sudeći karijeru neće nastaviti u zagrebačkom Dinamu.
07.05.2021. u 11:11
get url
text

Ovu informaciju objavile su zagrebačke Sportske novosti, nakon što se u bh. medijima pojavila vijest da će Kovačević za 400 hiljada eura, uz postotak od idućeg transfera, sa Koševa preseliti na Maksimir.

- Nedvojbeno, radi se o dobrom golmanu, koji je ove sezone u 32 utakmice primio 25 golova, s time da je 13 puta zadržao mrežu netaknutom. I insajderske informacije s više strana kažu da je Dinamo zainteresiran za Kovačevića, međutim pitanje je hoće li ga na kraju dovesti i je li on uopće u ovom trenutku potreban Modrima.

Naime, trenutno Dinamo ima pod svojom "kapom" četvericu prvoligaških golmana, te još trojicu perspektivnih koji se nadaju da će u budućnosti dobiti priliku, poneku minutu na gol-crti. Dakle, trenutno su u Maksimiru Dominik Livaković, Danijel Zagorac, Ivan Nevistić i Dinko Horkaš, kao golmani za "velike stvari", za prvoligaški i evropski nivo - pišu SN.

Dinamova jedinica trenutno je Dominik Livaković, ali je izvjesno da će on ovog ljeta napustiti Modre, a ode li on, ostaju pouzdani golmani Zagorac, Nevistić i Horkaš, a uz njih dolaze mladi Renato Josipović, Nikola Čavlina i Mislav Zadro.

- U takvom odnosu snaga upitno je treba li Dinamu još jedan golman Kovačevićevog kalibra, koji ne dolazi da bi bio zamjena ili treća opcija, a opet nitko ne može tvrditi da je kvalitetom toliko iznad onih koji su već u Maksimiru. Stoga se taj transfer, ipak, čini nepotrebnim u ovom trenutku, ako je na nekoj poziciji dobro pokriven za novu sezonu, onda su to golmani - tvrde Sportske novosti.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.