open-navfaktor-logo
search
Porijeklom iz Žepča
Hrvatski mediji: Muškarac koji je u Zagrebu ubio bebu, a ženu teško povrijedio je državljanin BiH
U Zagrebu je sinoć došlo do krvoprolića u kojem je 43-godišnji Goran Knežević sjekirom napao bivšu ženu i jednoipogodišnje dijete. Od posljedica napada curica je preminula u jednoj zagrebačkoj bolnici, dok njena majka ima teške tjelesne povrede.  
05.01.2023. u 10:27
get url
text

VEZANI TEKST - Užas u Zagrebu: Ženu i dijete napao sjekirom, jednoipogodišnja curica preminula

Knežević se nakon napada dao u bijeg pa je nedugo zatim stradao u saobraćajnoj nesreći na zagrebačkoj obilaznici. Na njega je naletio automobil i usmrtio ga na mjestu.

Kako saznaje Index, Goran Knežević otprije poznat policiji zbog svog problematičnog ponašanja i pljački, zbog kojih je i bio u zatvoru.

Godine 2009. u peteročlanoj grupi bio je osumnjičen za pljačku dvije pošte i pet automat-klubova, u kojima su zajedno uzeli milion kuna. Pljačke su izvodili maskirani, a zaposlenicima bi prijetili riječima, a u nekim pljačkama koristili su i pištolje. Novac i oružje koje su koristili nikad nisu pronađeni.

Knežević je državljanin BiH, čija je porodica došla u Hrvatsku Dubicu iz Žepča, gdje su dugo živjeli. Otac mu je bio predsjednik općinske podružnice HSP-a, piše Index.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.