open-navfaktor-logo
search
I Rusi u igri
Hrvatski medij se našalio: Aerodrom u Trebinju mogao bi se zvati Božidar Vučurević International Airport
Hrvatski mediji nastavili su se baviti najavom izgradnje aerodroma u Trebinju za kojeg se sumnja da bi ustvario bio ruska vojna baza.
12.04.2022. u 11:15
get url
text

VEZANI TEKST - Gradonačelnik Dubrovnika pisao Tegeltiji zbog aerodroma u Trebinju, traži obustavu

Tako Slobodna Dalmacija piše da u planiranim gabaritima ovaj projekt znači samo jedno – da će Srbija u bh. entitetu Republika Srpska izgraditi još jednu rusku bazu kakva već funkcionira u Nišu pod krinkom "Rusko-srpskog humanitarnog centra".

- Ruski djelatnici ovog centra još nisu dobili diplomatski status iako je to svojedobno "zamolio" šef vanjske obavještajne službe SVR-a Sergej Nariškin. Isti onaj kojeg je predsjednik Putin uoči agresije na Ukrajinu pred TV kamerama "izribao" riječima – "Sergeju, reci to glasnije" (jer ovaj nije preko usta mogao prevaliti opravdanje za rusku invaziju) - piše splitski list.

Slobodna Dalmacija u nastavku ističe kako "od zapaženijih djelovanja Rusko-srpskog humanitarnog centra valja zabilježiti donaciju pendreka, vizira i druge zaštitne opreme srpskoj policiji prije dvije godine. Da stvar bude suspektnija, taj centar djeluje u neposrednom susjedstvu 63. padobranske brigade, ozloglašenih "niških specijalaca" koji su zajedno s Arkanovim "Belim orlovima" počinili nebrojene ratne zločine u Hrvatskoj, BiH te kasnije na Kosovu". 

Govoreći o investiciji svoje zemlje u RS, premijerka Srbije Ana Brnabić spomenula je da "svi ekonomski pokazatelji govore da je to dobro za sve".

VEZANI TEKST - Viškovićev optimizam nestao: Ne zna se kada će poletjeti prvi avioni iz Trebinja

- Analizirat ćemo sve što kažu i mi ćemo kao savjestan i potencijalni investitor odgovoriti - kazala je Brnabić.

Međutim, Javno poduzeće Aerodromi Srbije, koje bi trebalo biti investitor, gubitaš je od osnivanja, tvrdi hrvatski medij.

A kako će se taj aerodrom zvati? Trebinje International? Ako bude namijenjen cargo prijevozu, mogao bi se zvati Božidar Vučurević International Airport, po jednom od najpoznatijih trebinjskih autoprijevoznika, koji je stajskim gnojivom znao dobaciti i do Dubrovnika. Kasnije se, kao ratni gradonačelnik, proslavio izjavom da će Dubrovnik učiniti još starijim i ljepšim, podsjeća Slobodna Dalmacija.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.