open-navfaktor-logo
search
Fešta u komšiluku
Hrvatski fudbaleri stigli na glavni trg u Zagrebu: Dočekale ih deseci hiljada građana
Hrvatski reprezentativci sletjeli su u nedjelju popodne na zagrebački aerodrom "Franjo Tuđman" odakle su autobusom došli na Trg bana Jelačića gdje su ih dočekale hiljade građana, javlja Anadolu Agency (AA).
18.12.2022. u 20:03
get url
text

Na glavnom zagrebačkom trgu je, kao i prije četiri godine, priređen svečani doček i organizovan poseban program u čast jedne od najboljih nogometnih reprezentacija na svijetu. Hrvatska reprezentacija osvojila je treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Vatrene su na putu do glavnog trga u Zagrebu pozdravili građani koji su bili pored ceste. Dok su prolazili kroz Veliko Polje, prigradsko naselje u sastavu Grada Zagreba, putem su ih dočekali navijači uz baklje i vatromet.

Reprezentativci Hrvatske na Trgu bana Jelačića                                                                                                                                            (Foto: Anadolija)

Kako javlja dopisnik AA iz Zagreba, na prilazi trgu i u okolnim ulicama raspoređen je veliki broj policijskih snaga.

Očekuje se da će slavlje trajati satima, a najavljeni su nastupi Prljavog kazališta, Jure Stublića i Filma, Daleke obale, Dalmatina, Zaprešić Boysa...

Hrvatski fudbaleri su prije mjesec dana otputovali na Svjetsko prvenstvo u Katar, gdje su u grupi "F" s Marokom, Kanadom i Belgijom izborili prolazak u osminu finala gdje su nakon produžetaka na jedanaesterce savladali Japan, a potom u četvrtfinalu i Brazil.

Nakon poraza od Argentine u polufinalu Vatreni su u utakmici za treće mjesto pobijedili Maroko rezultatom 2:1.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.