Karlovačka policija izvijestila je u ponedjeljak kako ih je u subotu u večernjim satima nazvala nepoznata osoba i zatražila pomoć uz riječi da se jedna osoba iz njihove grupe utopila.

Prije toga, policija je u Svojićima kod Barilovića pronašla osam stranih državljana, najvjerovatnije Gambije i Senegala, koji su nezakonito ušli u Hrvatsku. Jedan od njih je bio u lošem zdravstvenom stanju te je bio prevezen u zdravstvenu ustanovu gdje mu je bila pružena ljekarska pomoć.

U saopćenju stoji da je naknadno i ta osoba dovedena u službene prostorije k ostalim stranim državljanima iz grupe zatečene u Svojićima i to "radi utvrđivanja okolnosti i zakonitosti njihovog boravka u Hrvatskoj".

Tokom razgovora s njima policija je saznala da je s njima bio još jedan muškarac kojeg je "prilikom pokušaja prelaska rijeke Mrežnice, voda povukla i vjerovatno se utopio".

Nakon provedenog uviđaja provodi se i daljnje kriminalističko istraživanje radi utvrđivanja svih okolnosti događaja te uzroka smrti i identiteta osoba, prenosi Hina.