open-navfaktor-logo
search
Veliki uspjeh
Hrvatska šokirala Dansku, Mičijević u bronzu "ugradila" tri gola
Ženska rukometna reprezentacija priredila je veliku senzaciju nakon što je u meču za bronzu na Evropsko prvenstvu u Danskoj sa 25:19 savladala selekciju domaćina.
20.12.2020. u 17:21
get url
text

Za žensku reprezentaciju Hrvatske ovo je prva medalja na velikim takmičenjima.

Na putu do bronze izabranice selektora Nenada Šoštarića upisale su šest pobjeda (Mađarska, Nizozemska, Srbija, Rumunija, Njemačka, Danska) te upisale samo poraze od Norveške i Francuske, selekcija koje će igraju finale.

Plasmanom u polufinale naše Hrvatska je izborila i direktan plasman na Svjetsko prvenstvo 2021. godine.

Hrvatska je na startu napravila seriju od 3:0, a onda je Danska uzvratila serijom 7:1.

Ipak, Hrvatska je uspjela izjednačiti, a potom od 25. minute povesti 8:7. U završnici prvog dijela viđena je izjednačena igra, pa se na pauzu otišlo sa 11:11.

S odličnom igrom hrvatske rukometašice su nastavile i u nastavku i vrlo brzo su povele s dva gola razlike. U nekoliko navrata imale su napad za tri gola prednosti.

Dvadeset minuta prije kraja na semaforu je bilo 17:17, da bi Hrvatice napravile seriju 5:1, te na kraju zasluženo slavile s konačnih 25:19.

Hrvatsku su do velike pobjede predvodile Katarina Ježić i Stela Posavec s po pet golova, Ana Debelić je zabila četiri, dok je Mostarka Ćamila Mičijević postigla tri gola.

U danskim redovima najefikasnije su bile Mette Tranborg i Anne Hansen s po četiri gola.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.