open-navfaktor-logo
search
Kvalifikacije za SP 2022
Hrvatska slavila na Kipru, Njemačka nakon preokreta bolja od Rumunije
Petom pobjedom u kvalifikacijama za SP 2022. godine fudbalska reprezentacija Hrvatske zadržala je lidersku poziciju grupe H nakon što je s 3:0 slavila u gostima kod Kipra.
08.10.2021. u 22:40
get url
text

Finalisti Mundijala iz Rusije mrežu protivnika zatresli su preko Andreja Kramarića u 23. minuti, ali je pogodak napadača Hoffenheima poništen poslije reakcije iz VAR sobe.

Vodstvo Vatrenima donio je Ivan Perišić u drugoj minuti sudijske nadoknade prvog poluvremena, poslije asistencije Luke Modrića.

Upravo je kapiten Hrvatske u 54. minuti imao priliku da udvostruči prednost svoje selekcije, ali nije uspio pogodio sa bijele tačke.

Deset minuta prije kraja utakmice Gvardiol je povisio na 0:2, da bi konačnih 0:3 postavio Livaja u drugoj minuti sudijske nadoknade.

U preostala dva meča Slovenija je s uvjerljivih 4:0 trijumfovala na Malti, dok je Rusija na domaćem terenu bila bolja od Slovačke.

Reprezentacija Njemačke je nakon preokreta s 2:1 savladala Rumuniju. Nakon vodećeg gola Hagija, peti šesti trijumf Elfu u kvalifikacijama za Mundijal donije su golovi Gnabryja i Mullera.

Remi Islanda i Armenije (1:1) išao je na ruku fudbalerima Sjeverne Makedonije koji su uvjerljivim trijumfom u gostima kod Lihtenštajna (4:0) izbili na drugu poziciju grupe J.

Kvalifikacije za SP:
grupa E
Češka - Vels 2:2
Estonija - Bjelorusija 2:0

grupa G
Turska - Norveška 1:1
Latvija - Nizozemska 0:1
Gibraltar - Crna Gora 0:3 (u toku)

grupa H
Kipar - Hrvatska 0:2
Rusija - Slovačka 1:0
Malta - Slovenija 0:4

grupa J
Njemačka - Rumunija 2:1
Island - Armenija 1:1
Lihtenštajn - Sjeverna Makedonija 0:4

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.