open-navfaktor-logo
search
Uhvaćeni na djelu
Hrvatska policija uhapsila trojicu državljana BiH zbog krijumčarenja
Trojica državljana Bosne i Hercegovine uhapšena su na čvoru Vrbovsko u smjeru Rijeke prilikom pokušaja krijumčarenja pet državljana Kine u Republiku Hrvatsku.
09.05.2023. u 16:35
get url
text

Policijski službenici Policijske stanice Vrbovsko proveli su kriminalističko istraživanje nad trojicom državljana Bosne i Hercegovine u dobi od 28, 31 i 36 godina zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Evropske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma, saopćila je Policijska uprava primorsko-goranska.

- Jučer oko 9:50 sati na autocesti A6, na čvoru Vrbovsko u smjeru Rijeke, policijski službenici zaustavili su osobno vozilo marke Dacia, bosanskohercegovačkih registracijskih oznaka kojim je upravljao 36-godišnji osumnjičenik, dok se u vozilu nalazilo pet državljana Kine. Nešto kasnije istog dana na području druge policijske uprave zaustavljeno je vozilo marke Škoda, također bosanskohercegovačkih registracijskih oznaka u kojem su se nalazili državljani BiH starosti 28 i 31 godinu kao prethodnica vozilu zaustavljenom na području Vrbovskog - navodi se u saopćenju.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.