open-navfaktor-logo
search
Viceprvaci svijeta
Hrvatska počela pripreme za EURO: Važan igrač za Dalićev tim ne trenira već pet dana
Fudbalska reprezentacija Hrvatske današnjim okupljanjem u Zagrebu počela je zvanično pripreme za nastup na predstojećem Evropskom prvenstvu, javlja Anadolu Agency (AA).
25.05.2021. u 12:46
get url
text

Aktuelni viceprvaci svijeta danas će se uputiti u Rovinj, grad na obali Jadranskog mora na poluotoku Istri, gdje će do 31. maja odraditi prvi dio priprema.

Selektor Zlatko Dalić danas je rekao da "Hrvatska mora puno bolje izgledati nego u UEFA-inoj Ligi nacija da bi ostvarila značajniji rezultat na EURO-u".

Naglasio je da ga zabrinjava povreda Ante Rebića, napadača Milana.

- Uvijek ima neki peh prije velikih takmičenja. Ne trenira već pet dana i veoma sam oprezan kad je on u pitanju - kazao je Dalić, dodavši:

- Većina naših igrača u dobroj je formi i to me veseli. Nisam pesimista.

Naglasio je da je cilj popularno zvanih Vatrenih proći grupu na EP-u.

Do nastupa na šampionatu Evrope reprezentativci Hrvatske odigrat će dvije test utakmice, 1. juna u Velikoj Gorici protiv Armenije te pet dana poslije u Briselu s Belgijom.

Na Evropskom prvenstvu, koje će se igrati od 11. juna do 11. jula u 11 gradova, Hrvatska će nastupiti u grupi D gdje će se sastati s Engleskom (13. juna, London), Češkom Republikom (18. juna, Glazgov) i Škotskom (22. juna, Glazgov).
 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.