open-navfaktor-logo
search
Opsadno stanje
Hrvatska "nepoželjna" u Splitu: Poljud će nadzirati iz zraka, dronovima i helikopterima
Hrvatski mediji pišu da će ova kvalifikaciona utakmica biti najjače osiguranje jednog događaja u Splitu
08.10.2019. u 08:08
get url
text

Opsadno stanje je u Splitu uoči meča kvalifikacija za EURO između Hrvatske i Mađarske, koji se igra u četvrtak na stadionu Poljud.

Mjere osiguranja podignute su na najviši nivo. Kompletnu organizaciju utakmice preuzeo je Hrvatski nogometni savez, jer je Hajduk odbio sudjelovati u pripremi utakmice nacionalnog tima, što je svojevrsni presedan. Prema informacijama iz Splita, ni predsjednik Splićana Marin Babić ni potpredsjednik Lukša Jakobušić neće doći na utakmicu.

Očekuje se da utakmici na Poljudu svjedoči kompletan državni vrh Hrvatske, a najavljeno je da dolazi i mađarski premijer Viktor Orban, i to u privatnom aranžmanu.

Hrvatski mediji pišu da će ova kvalifikaciona utakmica biti najjače osiguranje jednog događaja u Splitu, da tako nije bilo ni 1979. na Mediteranskim igrama koje je otvorio Josip Broz Tito.

MUP "diže" oko 500 policajaca, a potrebno je osigurati i oko 2.000 Mađara koji stižu podno Marjana.

Poljud će se nadzirati iz zraka, dronovima i helikopterima, s mora ratnim brodovima i iz punktova oko njega. Na tribinama i pored terena će biti i 500 zaštitara. Tribine i travnjak pokrivene su kamerama. HNS organizuje utakmicu, a snosi i troškove. Procjene su da će sve ovo koštati oko 800.000 KM.

Hrvatska nakon pet kola ima 10 bodova i zauzima prvo mjesto u grupi E. Slovačka i Mađarska imaju po devet bodobva, Vels šest, a Azerbejdžan jedan osvojen bod.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.