open-navfaktor-logo
search
Više povrijeđenih
Hrvatska: Još 10 osoba privedeno zbog napada na navijače Crvene Zvezde kod Knina
Privedeno je ukupno 10 osoba sa šireg područja Šibenika, Splita i Sinja, koje se dovode u vezu s napadom na osobe koje su u kafiću u Uzdolju gledali utakmicu Crvena Zvezda - Young Boys
05.09.2019. u 17:40
get url
text

Policijska uprava šibensko-kninska izvijestila je danas kako je privedeno još 10 osoba koje se povezuje s napadom u Uzdolju od 21. augusta, pri čemu su napadnuti gosti kafića koji su gledali utakmicu Crvene Zvezde protiv Young Boysa, a što je kasnije izazvalo brojne reakcije domaćih političara i javnosti.

- Tokom daljnjeg kriminalističkog istraživanja policijskih službenika šibensko-kninske i splitsko-dalmatinske policije, na okolnosti događaja od 21. augusta u Uzdolju, danas 5. septembra u službene prostorije Policijske uprave šibensko-kninske je privedeno ukupno 10 osoba sa šireg područja Šibenika, Splita i Sinja, koje se dovode u vezu s tada počinjenim krivičnim djelima nasilničko ponašanje, tjelesna povreda i oštećenja tuđe stvari - saopćeno je iz PU šibensko-kninske.

Policija je ranije privela četiri napada te je saopćila kako se radi o pripadnicima navijačke skupine Torcida.

Tokom dosadašnjeg postupanja prikupljeni su dokazi i obavijesti koji privedene osobe mogu dovesti u izravnu vezu s počinjenim krivičnim djelima na štetu pet osoba, navodi se.

Nakon napada 21. augusta na pripadnike srpske nacionalne manjine u Uzdolju pokraj Knina, došlo je do reakcije manjinskog zastupnika Milorada Pupovca koji je Republiku Hrvatsku usporedio s NDH-a, a potom je ta izjava rezultirala izjavama brojnih hrvatskih političara i udrženja koji su, većinom, osudili Pupovčevu izjavu kao nedopustivu, a napad u Uzdolju osudili.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.