open-navfaktor-logo
search
Ne zaustavlja se
Hrvatska je tužila Srbiju za genocid u Vukovaru, Milanović (ne)svjesno laže
Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović svakodnevno od prošle sedmice izaziva skandale svojim izjavama o genocidu u Srebrenici, prebrojavanju žrtava, vrijeđanjem..., a onda je jučer prešao i na priču o Vukovaru.
08.12.2021. u 13:37
get url
text

- Spominjao sam Vukovar, on je sistematski razaran, ne na mah, užas, sistematski dva mjeseca. Štakori su pobijeni, na kraju su ljudi strijeljani. Je li to genocid? Hoćemo li o tome razgovarati? Ili ćemo prestati s tim glupostima jer to na ovakav način jesu gluposti. To su teške i ružne priče. Ja u Hrvatskoj ni od koga nisam čuo da je Vukovar genocid - rekao je Milanović.

A istina je da je Republika Hrvatska čiji je on predsjednik, a prije toga bio je i premijer, tužila Srbiju pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu upravo zbog genocida.

Svjesno ili ne, ali Milanović širi laži čak i u javnosti Hrvatske. U tužbi države na čijem je čelu upravo o zločinu u Vukovaru navodi se genocid. Hrvatska je protiv Srbije tužbu za genocid podigla još 1999. godine, za zločine počinjene u Lovasu, Vukovaru, Iloku, Škabrnji i Saborskom.

U februaru 2015. godine, kada je odbačena tužba Hrvatske protiv Srbije za genocid, kao i protivtužba Srbije protiv Hrvatske, Milanović je bio premijer.

- Nismo zadovoljni odbijanjem hrvatske tužbe i jesmo zadovoljni odbijanjem srbijanske protivtužbe – rekao je on tada, naglašavajući da hrvatska tužba nije usvojena, ali je potvrđeno ono što se zna, da se događalo etničko čišćenje i ratni zločini.

- Odluku suda moramo poštivati, učinili smo kroz ovih 15 godina sve što smo mogli. Nismo zadovoljni odlukom suda, ali je na civiliziran način prihvaćamo – zaključio je Milanović, tada premijer.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.