open-navfaktor-logo
search
Našli ih ronioci
Hrvatska: Iz rijeke Mrežnice izvučena tijela dvojice muškaraca, vjerovatno su migranti
Po nalogu karlovačke policije ronioci HGSS-a su u subotu pretraživali rijeku Mrežnicu i u večernjim satima pronašli tijela dvojice nepoznatih muškaraca, a na njihovo utapljanje policiji je ukazala grupa migranata.
14.06.2020. u 09:30
get url
text

Karlovačka policijska uprava izvijestila je da su njihovi radnici koji rade na poslovima zaštite državne granice Republike Hrvatske u subotu oko podneva u mjestu Svojići kod Barilovića zatekli strane državljane, koji su izjavili da su se na slapovima Mrežnice utopile dvije osobe.

Policajci su odmah otišli na mjesto događaja, a 15 pripadnika Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) krenulo je pretraživati rijeku.

- U večernjim satima su iz rijeke izvučene dvije nepoznate muške osobe, te se s ciljem utvrđivanja njihovog identiteta i okolnosti stradavanja provodi kriminalističko istraživanje - naveli su iz PU karlovačke.

Hina u karlovačkom Centru 192 doznaje da stranci koji su zatečeni na obali Mrežnice, nisu zatražili azil pa je prema njima zaspočeo proces sukladan Zakonu o strancima. To znači da će dobiti rješenje s rokom za dobrovoljno napuštanje prostora Republike Hrvatske.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.