Županijski sud u Zagrebu nepravomoćno je oslobodio Slobodana Mutića optužbe da je u januaru 1992. godine kao pripadnik srpskih paravojnih formacija ubijao hrvatske civile u Petrinji, dok je pripadnik tzv. krajinske milicije Dragan Perenčević u odsutnosti osuđen na jedinstvenu kaznu od 15 godina zatvora za pet ubistava.

Na suđenju prisutnog Slobodana Mutića, koji je početkom 2018. izručen Hrvatskoj iz SAD-a, Županijski sud u Zagrebu oslobodio je optužbe da je 6. januara 1992. zajedno s Draganom Perenčevićem, kojem je suđeno u odsutnosti jer živi u Srbiji, ubio hrvatske civile Stjepana i Paulu Cindrić iz Petrinje.

Glavni dokaz protiv osuđenog Dragana Perenčevića u ovom slučaju su čahure pronađene na mjestu ubistva za koje je vještačenjem utvrđeno da su ispaljene iz njegovog oružja. Sud mu je dosudio 11 godina zatvora.

Po drugoj tački optužnice, Perenčević koji nije bio prisutan je 22. na 23. decembar 1991. u porodičnoj kući iz vatrenog oružja usmrtio Ivana, Anu i Damira Križevića, zbog čega mu je određena zatvorska kazna od 13 godina zatvora.

Obje kazne za Perenčevića objedinjene su u jedinstvenu kaznu od 15 godina zatvora, no Perenčević je nedostupan hrvatskom pravosuđu.

Za oslobađajuću presudu za Slobodana Mutića tužilaštvo je najavilo žalbu.