open-navfaktor-logo
search
Na razmatranju
Hrvati zbog velikog problema povlače identičan potez kao FSBiH
Finale Hrvatskog kupa Hajduk - Šibenik moglo bi biti zadnje ili jedno od posljednjih koje je odigrano na jednu utakmicu. 
28.05.2023. u 14:08
get url
text

U HNS-u najozbiljnije razmišljaju da se ponovno igraju dva finalna susreta.

Iako je jedan duel zapravo sjajan finiš sezone, Hrvatska ima dramatičan problem stadionske infrastrukture i upravo nedostatak pravih objekata na kojima bi se takve utakmice organizirale doveo je HNS blizu odluke da promijeni strategiju, da se ponovo igraju dvije utakmice, po jedna na terenu svakog sudionika. No, o tome će se službeno tek odlučivati, pišu Sportske novosti.

Dok u Hrvatskoj razmišljaju, u Fudbalskom savezu BiH nedavno su prelomili. Od naredne sezone u finalu Kupa BiH ponovo će se igrati dvomeč umjesto jedne utakmice, što je bio slučaj posljednjih nekoliko godina.

I FSBiH je imao određenih problema tokom organizacije utakmica na stadionu Bilino polje u Zenici, koji je pretrpio i određenu štetu, baš kao i stadion Rujevica tokom posljednjeg finala Kupa u Hrvatskoj. Usput, veliki su sigurnosni izazovi, organizacija mnogo košta pa je sve vraćeno na "fabrička podešavanja".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.