open-navfaktor-logo
search
Čovjek odluke
Hrvati o Zmaju: Ušao, napravio desetominutni show i postao junak
Dinamo se plasirao u treće kolo kvalifikacija za Ligu prvaka, gdje ga čeka Ludogorets, a osigurao je sigurno i Konferencijsku ligu.
27.07.2022. u 11:26
get url
text

Hrvatski prvak u drugom pretkolu je eliminirao makedonski Shkupi. Nakon 2:2 u Zagrebu, u revanšu je Dinamo slavio minimalno - 0:1.

VEZANI TEKST - Dinamo prošao u treće pretkolo Lige prvaka, asistencija Menala
 

Gol odluke postigao je makedonski veznjak i Dinamov kapiten Arijan Ademi u 47. minuti, a asistirao mu je reprezentativac BiH Luka Menalo.

Zmaj je priliku dobio od 46. minute i zaradio pohvale hrvatskih medija.

- Ante Čačić povukao je dobitni potez, u pauzi između dva poluvremena u svlačionici je ostavio Špikića, a u igru uveo Menala, čovjeka koji mu je donio pobjedu nad Lokomotivom, i koji je bio jedan od najboljih igrača u Koprivnici protiv Slaven Belupa - pišu Sportske novosti.

- Menalo je već u svojoj prvoj akciji asistirao kapitenu Ademiju koji je iz blizine loptu poslao u mrežu. Ademi koji je zabio i u Maksimiru, tako je postigao svoj 13. evropski pogodak za Modre, čime se na vječnoj listi poravnao s Sammirom i Soudanijem. Nakon toga Menalo je još jednom poslao loptu u mrežu, ali pomoćni sudija je podigao zastavicu, nama se činilo da ofsajda nije bilo i da je Čačićeva ekipa drastično oštećena. No VAR-a nema u ovim pretkolima. Minutu nakon toga, Menalo je koji centimetar zakasnio na prizemni centaršut Petkovića... Bio je to zaista desetominutni "Menalo show" koji je prelomio utakmicu - naglašavaju Sportske novosti.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.