open-navfaktor-logo
search
Bumerang
Hrvati ismijavali kaljužu na Tušnju, pa zaglibili u "blatu do koljena"
Hrvatski mediji, konkretno 24sata, proteklog vikenda ismijali su kaljužu na Tušnju, gdje su u 19. kolu snage odmjerili Tuzla City i Borac.
17.12.2020. u 10:49
get url
text

- Nakon problema sa snijegom i kišom, teren u Tuzli bio je veoma natopljen, te su uvjeti za igru bili katastrofalni. Više je to bilo bježanje za loptom u blatu nego li fudbal - napisao je novinar 24sata Fabijan Hrnčić, koji očito nije gledao meč sa Tušnja.

Činjenica je da je teren bio u očajnom stanju, ali daleko od toga da je fudbal bio loš. Naprotiv...

Svi oni koji su gledali ovaj meč složit će se da je bio jedan od boljih od prvom dijelu sezone. Prštalo je na sve strane, gostujući golman Pavlović imao je dvocifren broj odbrana, TC je imao dvadeset udaraca prema golu, a prijetili su i gosti... Na kraju, vidjeli smo dva lijepa pogotka i zaslužen trijumf Tuzla Cityja.

Ali to nije sve. Kako to biva u životu, kao bumerng stigla je kazna hrvatskom fudbalu.

Dinamo je jučer u Kupu gostovao kod Rudeša i slavio sa 2:0. To možda za bh. javnost i nije posebno bitna vijest, ali kada se zna da je susret odigran "u blatu do koljena" i u gotovo neregularnim uvjetima, onda to mijenja stvar.

Hrvatski mediji jučer su vjerovatno naučili lekciju da se nije lijepo smijati tuđoj nesreći. A "nesreća" je ako fudbaleri nemaju adekvatne uvjete za igru, bilo da je to u BiH, Hrvatskoj ili bilo kojem dijelu planete.

Pogledajte u kakvim uvjetima je odigran meč Rudeš - Dinamo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.