open-navfaktor-logo
search
Pojačanje Rome
Hrvat "prijeti" Dijamantu: Kalinić poručio da nije došao da bude Džekina zamjena
Razgovarao sam s Džekom i on me uvjerio da dođem, kazao je hrvatski napadač
05.09.2019. u 15:47
get url
text

Nikola Kalinić, nekadašnji fudbalski reprezentativac Hrvatske, novo je pojačanje u napadu Rome.

U razgovoru za italijanske medije kazao je da u Vučicu nije došao da bude zamjena prvom napadaču i kapitenu bh. reprezentacije Edinu Džeki, prenosi Anadolu Agency (AA).

Hrvatski fudbaler odbacio je tvrdnje da je potpisao za Romu kako bi bio alternativa Džeki, te istakao da ga je upravo bh. fudbaler nagovorio da dođe u Vječni grad.

- Mogu da igram kao usamljen napadač ili u paru s nekim. Roma ima odličan tim. Veoma sam sretan i nadam se da ću se dobro snaći u novoj avanturi - kazao je Kalinić, kojeg je Roma dovela na posudbu iz Atletico Madrida uz mogućnost otkupa ugovora na kraju sezone za 11 miliona eura.

Ono što mu je jako važno, kao i svakom fudbaleru, jeste da bude zdrav, a onda će vjerovatno sve doći na svoje mjesto.

- Bio sam zabrinut da se dogovor neće realizovati, ali srećom sada sam ovdje. Imam iskustvo igranja u Serie A. Ovdje ima jako puno napadača poput Džeke, koji uvijek igraju dobro. Nadam se da ću i ja biti dobar. Vidjet ćemo kako ćemo igrati, s jednim ili dva napadača. Razgovarao sam s Džekom i on me uvjerio da dođem. Igrao sam i kao lijevo krilo u Fiorentini. U Atletico Madridu smo igrali s jednim napadačem i dobro je iskustvo raditi s Diegom Simeoneom - rekao je 31-godišnji hrvatski fudbaler.

Kalinić je karijeru počeo u splitskom Hajduku iz kojeg je išao na posudbe u Istru i Šibenik, da bi 2009. godine potpisao za Blackburn. Potom je uslijedio odlazak u Dnipro pa dvije sjajne sezone u Fiorentini, nakon kojih je posuđen Milanu. Posljednja destinacija bio mu je Atletico Madrid. Za reprezentaciju Hrvatske odigrao je 42 utakmice i postigao 15 golova.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.