Okružni sud Prijedor

Hrustiću 35 godina robije zbog ubistva supruge i njenog partnera

Objavljeno: 12.10.2018. u 16:45 Autor: M. M.

Na Azrinom tijelu bilo 20 rana od noža i sjekire, a kod Halilagoića više od 30

FOTO: ARHIV

Okružni sud u Prijedoru izrekao je danas presudu kojom je Alija Hrustić (49) iz Kamičana kod Prijedora osuđen na 35 godina zatvora zbog dvostrukog ubistva njegove bivše supruge Azre Hrustić (36) i njenog partnera Envera Halilagića (41) iz Bihaća.

Ovaj zločin dogodio se 27. maja prošle godine u zaseoku Srednji Jakupovići, u Omarskoj kod Prijedora.

Azra je nekoliko mjeseci ranije napustila Aliju. Sa starijim sinom smjestila se kod jedne starije mještanke u Srednjim Jakupovićima. Vodila je brigu o njoj, a ova joj je zauzvrat dala smještaj. U međuvremenu je podnijela i zahtjev za razvod braka s kojim se Alija nije mogao pomiriti.

Alija je kobnog dana navodno došao po dijete i zatekao Halilagića u kući.

Obdukcija urađena u Zavodu za sudsku medicinu RS u Banjoj Luci pokazala je da je na tijelu Azre bilo 20 rana od noža i sjekire, a na tijelu Halilagića više od 30.

Nakon ubistva Hrustić se sam predao policiji u Kozarcu, nakon čega mu je određen i pritvor u KPZ-u "Tunjice" kod Banje Luke.

Današnjom presudom Hrustiću je pritvor produžen i može trajati najduže devet mjeseci.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije