open-navfaktor-logo
search
Skandal
HRT pod istragom FIFA, poznati komentator preprodavao ulaznice za finale SP-a?
HRT za to službeno nije znao, tvrde izvori, već je u FIFA-e i EBU-a doznao da su njihova dva uposlenika, Drago Ćosić i međunarodni koordinator Saša Dedić, zatražili i dobili četrdesetak ulaznica i s njima raspolagali prema vlastitom nahođenju
06.09.2018. u 10:52
get url
text
Drago Ćosić, sportski komentator HRT-a

HRT se našao pod istragom FIFA-e, nakon što je, prema dostupnim informacijama, buknula afera s preprodajom ulaznica za finale SP-a u Rusiji između Hrvatske i Francuske.

Informacija koju objavio Index.hr još je nezvanična, a hrvatski portal zatražio je potvrdu od od FIFA-e, EBU-a i HRT-a, s obzirom na to da je riječ "o ozbiljnom problemu, ukoliko se utvrdi odgovornost HRT-ove ekipe koja je na SP-u boravila u Rusiji", navodi jedan od najpoznatijih hrvatskih portala.

Iz European Broadcasting Uniona (EBU), krovnog udruženja javnih televizija u Evropi, iz FIFA-e su dobili informaciju o preprodaji njihovih ulaznica na crnom tržištu. Riječ je o ulaznicama koje je, prema serijskim brojevima, od EBU-a dobio HRT, državna televizija Hrvatske.

Ulaznice na koncu nisu preprodane, FIFA je stopirala transakciju. Koliko je poznato, blokirane su četiri ulaznice.

HRT za to službeno nije znao, tvrde izvori, već je u FIFA-e i EBU-a doznao da su njihova dva uposlenika, Drago Ćosić i međunarodni koordinator Saša Dedić, zatražili i dobili četrdesetak ulaznica i s njima raspolagali prema vlastitom nahođenju.

Navodno je, prema informacijama Indexa, na HRT-u već u toku je disciplinski postupak protiv dva HRT-ova uposlenika koji bi mogao završiti i mjerama otkaza.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.