open-navfaktor-logo
search
Novinarka i Kolindina savjetnica
Hrga brani policajce koji su tukli migrante: Kome je to neprimjereno, neka ih vodi kući
Novinarka i savjetnica bivše hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović Mirjana Hrga na svom Facebook profilu je napisala kako svi koji misle da je policija neprimjereno postupila, kada je upotrijebila nedozvoljenu silu, trebaju u svoje kuće da udome migrante.
11.10.2021. u 10:35
get url
text

- Svi koji misle da su policajci postupili neprimjereno štiteći granicu RH od ilegalnih ulazaka, predlažem da se jave MUP-u i u svojim kućama udome i odgovaraju za daljnje postupanje tih migranta. Ja ne želim da ilegalno ulaze u moju zemlju i bez ikakvog smisla skitaju ulicama naših gradova, obzirom na to da na ovaj način kako su to zamislili, ni u jednu drugu zemlju neće ući - napisala je Hrga.

Podsjetimo, prošle sedmice objavljeni su snimci na kojima se vidi da hrvatski policajci odjeveni u jakne bez policijskih obilježja pendrecima udaraju migrante.

Zbog tog događaja trojica interventnih policajaca udaljena su s dužnosti te će protiv njih biti pokrenut disciplinski postupak.

Vrh MUP-a RH tvrdi da se radi o pojedinačnim postupanjima policajaca te da nisu imali nikakvo naređenje za nasilje.

- Ne postoje nikakve specijalne naredbe, zapovijedi od ne znam koga iz sistema - ustvrdio je direktor policije Nikola Milina.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.