navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Plivački klub Spid

Hrabrom dječaku Harunu za novu operaciju u Turskoj potrebno 4.000 eura

Hrabri dječak je prethodnih godina imao pet operacija nogu koje su koštale više desetina hiljada eura. Međutim, za Harunovu šestu operaciju u Turskoj sada je potrebno 4.000 eura. Toliko je potrebno za nastavak njegove životne borbe

Objavljeno: 16.10.2018. u 13:56
get url
text

Osmogodišnjem Harunu Kapi, koji boluje od TAR sindroma, potrebna je pomoć dobrih ljudi, prenosi Anadolu Agency (AA). 

Hrabri dječak je prethodnih godina imao pet operacija nogu koje su koštale više desetina hiljada eura. Međutim, za Harunovu šestu operaciju u Turskoj sada je potrebno 4.000 eura. Toliko je potrebno za nastavak njegove životne borbe.  Inače, veseo dječak i mladi sportista, član je Plivačkog kluba "Spid" iz Sarajeva. Na prvenstvu u plivanju, održanom u Rijeci, osvojio je srebro i bronzu. 

-Harun je rođen sa TAR sindromom. Pokušavali smo ovdje da radimo operaciju, međutim, nije bilo aparature sa kojom bi se njemu mogla raditi operacije. Pokušavali smo u raznim klinikama. Našli smo ljekare u Turskoj, koji su mogli da urade ovaj vid operacije - pojasnila je Harunova majka Amela za AA. 

Podsjetila je da je ovaj hrabri dječak do sada uradio pet operacija nogu. 

-Sada se čeka šesta operacija koja košta 4.000 eura s tim da je on još uvijek na pola puta. Ljekari nam javljaju kada će se raditi koja operacija. Desna noga mu je kraća tako da će se ponovo raditi operacija na desnoj nozi - rekla je Amela. 

Dodala je da je ovo samo nastavak ciklusa operacija. Porodica Kapo živi u sarajevskom naselju Bistrik.

Broj žiro računa

Broj žiro računa: Raiffesen bank broj žiro računa banke 1610000000000011, broj štednog računa 09001036285 Kapo Harun Krka 16 Sarajevo BiH. Broj za uplate iz inostranstva Raiffesen bank SWIFT CODE RZBABA2S IBAN KOD BA 391612000098086117 Kapo Harun