open-navfaktor-logo
search
Dramatično iskustvo
Hrabri Prijedorčani u posljednji čas spasili mladića od utapanja u Sani
Dvojica hrabrih Prijedorčana jučer su u posljednji čas spasili mladića od utapanja u rijeci Sani u tom gradu. 
23.06.2021. u 11:47
get url
text

Prijedorčani Ami Dizdarević i Hari Avdagić sa suprugama su se čamcem vozili po rijeci Sani uz obalu kada su ugledali momka koji je panično trčao nasipom uz obalu i vikao: "Pomozite, momak se guši", piše Info Prijedor.

- U tom momentu skočio sam u vodu i dao se u potragu za mladićem koji je nestao pod vodom, dok je Hari ostao u čamcu i pratio situaciju. U jednom momentu, na dva i po metra dubine, ugledao sam nepomično tijelo mladića. Povukao sam ga prema površini i kad sam izronio, povikao sam: "Imam ga" - priča Ami Dizdarević.

U tom momentu i Hari Avdagić je skočio u vodu.

- Doplivao sam do Amija i pomogao mu da izvučemo mladića na obalu. Momak je baš krupan, jedva smo ga dovukli do obale i odmah pristupili reanimaciji. Bio je u besvjesnom stanju i nije imao puls. Nakon desetominutne stravične borbe uspjeli smo ga reanimirati dok su naše supruge pokušavale dobiti policiju i hitnu pomoć. Odahnuli smo kada je otvorio oči, a tad su se pojavili i policajci i kola hitne pomoći - rekao je još vidno uzbuđen Hari Avdagić.

Iz PU Prijedor su potvrdili da su oko 14 sati obaviješteni da su u mjestu Gomjenica građani pružili pomoć osobi koja je u besvjesnom stanju uočena u rijeci Sani.

- Utvrđeno je da se radi o maloljetnom licu koje je nakon ukazane medicinske pomoći od Službe hitne pomoći Doma zdravlja Prijedor prevezeno u UKC Banja Luka - kazali su iz PU Prijedor.

Prema nezvaničnim informacijama, mladić je u teškom stanju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.