open-navfaktor-logo
search
Traže i lustraciju
HOS zahtijeva: Zabranite zločinačku petokraku, a ne "za dom spremni"
Udruženje 9. bojne HOS-a zatražilo je lustraciju i zabranu zvijezde petokrake, a patriote su pozvali da ne iseljavaju iz Hrvatske.
16.04.2021. u 09:15
get url
text

- Zabranite zločinačku crvenu zvijezdu petokraku, a ne sveti pozdrav "Za dom spremni". To je naša poruka svim saborskim zastupnicima, a posebno našim saborcima, hrvatskim braniteljima koji su danas u Saboru - saopćili su iz tog udruženja.

Smatraju da Hrvatskoj treba lustracija jer tako, kako kažu, "na vlasti ne bi više bili oni koji donose zakone protiv Boga, porodice, crkve, domovine i morala".

- Predsjednik države, Vlade i Sabora su se skrivali po evropskim uredima dok su dobrovoljci HOS-a ginuli na ratištima - naveli su u saopćenju. 

Po tumačenju udruženja, Hrvatskom stvarno vladaju oni koji nikad nisu željeli slobodnu i samostalnu Hrvatsku i "koji nam nikad neće oprostiti što smo srušili njihovu Jugoslaviju" te su pritom spomenuli Milorada Pupovca i Vojislava Stanimirovića. To su, kažu, i mnogi dezerteri i protivnici hrvatske nezavisnosti koji su na funkcijama umjesto hrvatskih branitelja.

Iz Udruženja 9. bojne HOS-a u poručili su svim patriotama da ne sele iz Hrvatske i da Domovinu ne predaju onima koji je ne vole, pljačkaju i ponižavaju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.