open-navfaktor-logo
search
U mjestu Okić
Horor u Hrvatskoj: Dvoje mrtvih i troje povrijeđenih u sudaru dva auta i kamiona
Vozač je pokušao pretjecati drugo vozilo, ali na pogrešnom mjestu, na punoj liniji i u laganom zavoju, tako da je uletio "u makazice", kazali su očevici
16.12.2019. u 18:52
get url
text

U mjestu Okić kod Karlovca oko 14:50 sati došlo je do teške saobraćajne nesreće. U saobraćajnoj nesreći poginule su dvije osobe, a tri su povrijeđene, potvrđeno je u karlovačkoj policiji za Index.hr.

U nesreći su učestvovala dva automobila i jedno teretno vozilo. Policija i Hitna su na terenu, a težina povreda povrijeđenih osoba zasad nije poznata.

Kako javlja HAK, zbog saobraćajne nesreće zatvorena je državna cesta DC6 u Okiću, dok se saobraćaj odvija obilazno u smjeru Budačka Rijeka-Vojnić.

U lijevom zavoju u smjeru Karlovca iz pravca Vojnića zaglavljeni su kamion s prikolicom koji je vozio trupce, "VW passat" koji se kretao iz suprotnog smjera, a između njih crveno vozilo, vidi se na fotografijama.

Pretpostavlja se da je upravo vozilo u sredini izazvalo nesreću tako što je pretjecalo kamion.

- Vozač je pokušao pretjecati drugo vozilo, ali na pogrešnom mjestu, na punoj liniji i u laganom zavoju, tako da je uletio "u makazice". Ostao je stiješnjen između kamiona koji je prevozio trupce i vozila koje nije uspio preteći. Koliko smo vidjeli, dvoje poginulih je bilo u vozilu koje je pretjecalo, a troje povrijeđenih bilo je u tamnom karavanu kojeg je ovaj što je pretjecao stisnuo uz ogradu. Vozaču kamiona nije ništa, samo je ostao "zarobljen" u svojoj kabini - ispričao je za Večernji mještanin Okića.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.