open-navfaktor-logo
search
Obećali im put u Italiju
Horor kod Tuzle: Pakistanci u šumu odveli Nepalce, zlostavljali ih i zastrašivali, jednog silovali
Općinski sud Tuzla prihvatio je prijedlog postupajućeg tužioca i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za tri pakistanska državljanina, Muhammada Afzala (30), Hasana Riaza (27) i Salmana Alija (30), zbog sumnje da su kao saučesnici počinili krivična djela prevara, protivpravno lišenje slobode i prinuda na spolni odnos u kojima su oštećeni državljani Nepala, saopćeno je iz Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona (TK).
04.10.2021. u 11:50
get url
text

- Postoji osnovana sumnja da su spomenuti u drugoj polovini septembra četverici Nepalaca obećali i doveli ih u zabludu da će im uz novčanu naknadu osigurati prelazak iz Bosne i Hercegovine (BiH) u Italiju, da bi od Nepalaca u više navrata uzeli novac u ukupnom iznou od oko 5.500 eura , iako su znali da ih nisu u mogućnosti prebaciti u drugu zemlju niti da imaju takvu namjeru - navodi Admir Arnautović, glasnovornik Kantonalnog tužilaštva TK.

Tako su 27. septembra, dodaje, obećali da će prebaciti dvojicu Nepalaca iz BiH, te su ih odveli na šumsku lokaciju u tuzlanskom naselju Šički Brod, gdje su ih vezali kaiševima i vezicama za obuću i protivpravno ih lišili slobode tražeći dodatne iznose novca od njih.

- Nakon toga su ih zastrašivali videosnimcima i fotografijama sa mučenjem ljudi, te su jednom Nepalcu, koji je i dalje bio vezan, stavili nož pod grlo i prisilili ga da sa njima ima seksualni odnos. Nepalci su nakon izvjesnog vremena uspjeli pobjeći i prijaviti događaje policiji - navodi Arnautović.

Osumnjičeni su identifikovani i lišeni slobode slobode odmah nakon prijave događaja. Sektor kriminalističke policije MUP-a TK je obavio uviđaj i saslušao određeni broj svjedoka. Obavljena je kriminalistička obrada te su osumnjičeni uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predati u nadležnost Tužilašva, gdje su ispitani.

Istraga ovog slučaja još je u toku.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.