open-navfaktor-logo
search
Uz pomoć "supermoći"
Holivudski glumac izvukao dječaka iz prevrnutog automobila
Bio je uspaničen i ja sam rekao: "OK moramo upotrijebiti naše supermoći", i on je vrisnuo "supermoći!" i počeli smo vikati "supermoći", izjavio je glumac
08.08.2019. u 08:33
get url
text

Holivudski glumac Danny Trejo poznat po svojim ulogama opakog tipa u filmovima poput "Machete" pomogao je u srijedu u spašavanju malenog dječaka zarobljenog u automobilu koji se prevrnuo u sudaru u Los Angelesu.  

Trejo (75) je rekao televizijskoj stanici KABC-TV da je bio na putu ka automehaničaru u četvrti Sylmar kada je vidio kako vozač u automobilu prolazi kroz crveno svjetlo i udara u drugi auto koji se na raskrsnici prevrnuo na krov.

Dječak koji je bio vezan u svom sjedištu u zadnjem dijelu auta kao i njegova baka koja je vozila, bili su zarobljeni u prevrnutom, djelimično smrskanom vozilu. Trejo i još jedna žena po imenu Monica Jackson su se udružili kako bi oslobodili dijete prije nego je na mjesto događaja stigla hitna pomoć. Jackson je upuzala u auto na jednoj strani kako bi otkopčala dječaka, a Trejo ga je izvukao s druge strane, prenosi Hina.

Glumac je rekao kako je morao smiriti dječaka prije nego ga je mogao osloboditi.

-Bio je uspaničen i ja sam rekao: "OK moramo upotrijebiti naše supermoći", i on je vrisnuo "supermoći!" i počeli smo vikati "supermoći" - prisjetio se Trejo.

-Nekako smo se povezali - dodao je.

Trejo je ostao s dječakom nakon što je oslobođen dok njegovu baku nisu na sigurno izvukli spasioci. KABC-TV javlja kako niko nije teže povrijeđen, mada je troje ljudi, među njima i baka i dječak, odvezeno u bolnicu na pregled.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.