Ben Stiller

Holivudski glumac apeluje: Moramo biti bolji prema izbjeglicama

Objavljeno: 22.03.2019. u 13:10

Glumac je nedavno posjetio izbjeglički kamp u Libanonu, a prošle godine isto je učinio u Gvatemali kako bi skrenuo pažnju na izbjegličku krizu u Srednjoj Americi

Američki glumac Ben Stiller također je i ambasador dobre volje UNHCR-a, koji bi, kako kaže, želio da Sjedinjene Američke Države budu malo otvorenije prema izbjeglicama. Glumac tvrdi kako je uključenost i dobrodošlica dio onoga što Amerika i jeste.

– To znači biti Amerikanac, pomagati i biti koristan – kazao je slavni glumac.

Glumac je nedavno posjetio izbjeglički kamp u Libanonu, a prošle godine isto je učinio u Gvatemali kako bi skrenuo pažnju na izbjegličku krizu u Srednjoj Americi.

– Mislim da bi bilo ko, da je bio u prilici posjetiti te ljude, upoznati ih, vidjeti kako žive, imao isti osjećaj kakav i ja imam – rekao je.

Glumac je poznat po svojim ulogama u komedijama širom svijeta kao što su "Svi su ludi za Mary", "Dozvola za brak" i "Noć u muzeju".

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije